njega

Ekstenzije za kosu čest su izbor današnjih djevojaka i žena koje žele poljepšati svoj izgled jer pomoću ekstenzija kosa izgleda gušća, dulja i, naravno – ljepša. Međutim, ako se odlučite na ovaj korak, trebate znati da je potrebna dobra njega ekstenzija za kosu kako bi one bile što dugotrajnije, kako ne biste oštetili prirodnu kosu i kako biste bili zadovoljni rezultatima. Tako je kosu u kojoj su ekstenzije potrebno pažljivo prati, najbolje dva puta tjedno, a za još bolje rezultate dobro ju je barem jednom mjesečno oprati kod frizera pomoću profesionalnih preparata. Želite li i vi kod kuće svojoj kosi i ekstenzijama dati najbolji tretman, dobro je da je perete sredstvom za vlasulje.

Prije pranja potrebno ih je dobro raščešljati, a ako stavljate balzam nemojte ga nanositi od samog korijena kose. Nakon pranja nemojte kosu trljati ručnikom jer se ekstenzije mogu zapetljati, ali i potrgati. Najbolje je ručnikom iscijediti višak vode iz kose, a potom ekstenzije iščetkati posebnom četkom, s tim da ih ne smijete trgati. Nakon toga može krenuti sušenje sušilom, iako treba znati da previše toplog zraka može naštetiti ekstenzije, posebice one manje kvalitetne.  Češljanje kose u mokrom stanju strogo je zabranjeno. Da bi kosu počeli češljati prije ju treba sortirati. To činite tako da prstima prijeđete između spojnih mjesta i vrhova. Imate li kovrčavu kosu i ekstenzije u takvoj kosi, nemojte je češljati već samo malo raščešljajte prstima. Ako imate ravnu kosu, češljajte je posebnim četkama za ekstenzije i to ujutro i navečer.

Prije spavanja četku uvijek skupite u rep jer ćete ekstenzije najbolje zaštiti od zaplitanja. Ukoliko idete na more ili se kupate u bazenu, a imate ekstenzije, morate dobro ukloniti ostatke soli ili klora jer sve može itekako naštetiti kosi. Također i sunce može biti problem pa je potrebno nanositi sredstva za zaštitu kose od sunca.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *