kosa

Kupovanje ekstenzija može izazvati pravu glavobolju jer uvijek se nameće bezbroj pitanja – koje su najbolje, jesu li bolje od prirodne kose ili sintetičke, kakvu duljinu izabrati, gdje ih staviti, tj. u salonu ili kod kuće? Najbolje se stoga posavjetovati s djevojkama koje već imaju dosta iskustva s njima ili, pak pregledom raznih foruma s mišljenjima korisnika ekstenzija. Ipak, mnogo toga morat ćete odlučiti sami. Kao prvo, trebate znati želite li ekstenzije od prirodne kose ili od sintetike. Naime, one od prirodne kose su skuplje i kvalitetnije dok su one sintetičke jeftinije, ali mogu biti veoma nekvalitetne posebice ako se kupuju iz neprovjerenih izvora.

Također, ekstenzije od prirodne kose možete fenirati i raditi s njima sve jednako kao s prirodnom kosom, dok s onima sintetičkima to nije moguće te su znatno sklonije lomljenju i ostalim načina uništavanja. Nakon toga trebate odrediti točnu boju svoje kose, a to se radi u frizerskom salonu. Zašto je to bitno? Zato da možete kupiti ekstenziju koja će u potpunosti odgovarati vašoj prirodnoj boji kose. Ovo je bitno i ako ste odlučili da ćete obojati cijelu kosu i ekstenzije jer znamo da se boja ipak s vremenom ispire. Nakon toga vrijeme je za novu odluku – kakve ekstenzije želite s obzirom na način stavljanja. Postoje različite ekstenzije s obzirom na to kako se stavljaju na kosu. Tako postoje ekstenzije na klipse, one koje se pletu te one koje se lijepe.

Ako želite samo isprobati kako je to imati ekstenzije, možda je najbolje da isprobate one na klipse. Ove se ekstenzije, naime, lako stavljaju i lako skidaju. Ako ste sigurni da želite ekstenzije na dulje staze, onda svakako razmislite o onima koje se pletu u prirodnu kosu ili one koje se lijepe. I za kraj odlučite gdje ćete ih stavljati – kod profesionalca u frizerskom salonu ili pak želite nekome tko nije tako vičan u ovom poslu dopustiti da se uči na vašoj glavi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *