promo4Kada jednom odlučimo kakve ćemo umetke staviti i koji način umetanja ćemo koristiti te ih konačno i stavimo, ostaje nam sljedeći pitanje – na koji se način brinuti o njima? Ovo je veoma važno pitanje i znati odgovor na njega pola je posla.

Spavanje s umetcima – nikad nemojte otići u krpe s raspuštenom kosom ukoliko imate umetke jer u tom slučaju će se oni zamrsiti što bi ih u konačnici moglo oštetiti pa i uništiti.  Najbolje je kosu svezati u rep i isplesti u pletenice kako bi se što manje mrsila tijekom spavanja.

Pranje – prije pranja dobro ju je raščešljati kako bi se razmrsili svi čvorovi. Neki stručnjaci preporučuju stavljanje šampona na suhu kosu, a potom lagano ispiranje. Dobro je mjesta na kojima su umetci spojeni za prirodnu kosu ne šamponirati previše, a posebno ne stavljati regenerator jer u tom slučaju mogu popustiti. Regenerator je najbolje ne koristiti ukoliko imate umetke ili ga stavite samo na vrhove, što dalje od mjesta na kojima su umetci pričvršćeni za prirodnu kosu.

Sušenje – najbolje bi bilo da se kosa osuši na zraku, ali ako koristite sušilo neka bude što dalje od kose i umetaka i svakako na umjerenoj temperaturi, nikako ne vrućem.

Plivanje i odlazak na odmor – s umetcima u kosi možete slobodno plivati i sunčati se, posebno ako su od prirodne kose. Ipak, bilo bi bolje ne namakati ih previše, upravo zbog veza umetaka i prirodne kose. Stoga je dobra ideja kosu svezati u rep ili čak stavljati kape za kupanje.  Ako se kupate na javnim bazenima, nakon kupanja dobro je oprati kosu kako bi se isprao klor. Jednako vrijedi i za kupanje u moru, zbog ispiranja soli jer i ona može naštetiti umetcima te vezama s prirodnom kosom.

Dakle, svakako se pobrinite da se redovito i dobro brinete o umetcima jer jedino tako oni mogu dugo trajati i biti lijepi. U protivnom ćete si stvoriti novi problem, a to zasigurno ne želite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *